Szájsebészet

Időpontok

Köszönjük érdeklődését a Fog-Ház Plussz Klinika iránt.

Ha időpontot szeretne foglalni, kérjük szíveskedjék a 06 26 343-093 telefonszámot hívni, vagy tekintse meg elérhetőségi oldalunkat.

Rendelőnk felszereltsége és fogsebész orvosunk felkészültsége lehetővé teszi, hogy az ambulánsan elvégezhető fogsebészeti beavatkozások teljes palettáját kínáljuk önnek.

Fog megtartó szájsebészeti beavatkozások

Gyökércsúcs eltávolítás (resectio)

A beavatkozás során a gyökér felső harmadában 2,-3, cm hosszú metszés után a csonton egy kis ablakot fúrunk, majd a gyökér felszabadítását követően a gyökércsúcsot levágjuk, és a gyulladt kötőszövetet eltávolítjuk. A csonttiszta falak elérése után a sebet néhány öltéssel zárjuk.

Csont tasak feltöltés

A fog melletti csontos tartószerkezet féloldali pusztulása esetén a gyulladt kötőszövet eltávolítása után Bio-oss csontpótló port behelyezünk az üregbe, majd membránnal zárjuk a sebet. Ezáltal a fog körüli csontszövet újjáépülése lehetővé válik, így a fog megszilárdul.

Fog eltávolító beavatkozások

Hagyományos (fogóval) történő fogeltávolítás: könnyen eltávolítható fogak esetén alkalmazzuk Emelővel történő fog, illetve gyökér eltávolítás: nehezebben eltávolítható, görbült gyökerű, gyökérkezelt fogak esetén alkalmazzuk Feltárásból történő fog, illetve gyökér eltávolítás: a szájban betekintéskor nem látható, íny alatt lévő fogak, fogrészletek eltávolítása Fog beültetés (Implantálás)

Sok paciensünk szeretné, ha nem kéne ép fogát lecsiszolni, csak azért mert hiányzik egy foga, vagy az őrlő fogak teljes hiánya miatt kivehető pótlást kéne viselni, de nem tud megbarátkozni a gondolattal. Szerencsére számukra is van megoldás. Nagy tisztaságú német (Ankylos) titán csavar implantátumot használunk, amellyel nagyon jó tapasztalataink vannak, már több mint 20 éve. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik. Kis metszés után a csontba lyukat fúrunk, a falát elsimítjuk, és menetet vágunk majd becsavarjuk az implantátumot. Alul 3, felül 6 hónap gyógyulási idő után egy újabb kis metszéssel az implantátum belső csavarját eltávolítjuk, behelyezzük az ínyformázó csavart, majd néhány nap gyógyulás után elkezdjük a végleges pótlás elkészítését.

Arc plasztikai sebészeti beavatkozások

Ránc feltöltés

Injekciós eljárással a mély barázdákat tudjuk eltüntetni az arcról. Ránc simítás

A mimikai izmok korlátozott bénításával csökkentjük az arc barázdáltságát.

CT és Röntgen

Klinikánk CT-vel és Röntgennel berendezve teljes körű fogászati és fogsebészeti ellátást nyújt.

Lézersebészet

Legkorszerűbb lézersebészeti eszközökkel biztosítjuk betegeink legkevésbé fájdalmas és leghamarabb gyógyuló kezelését.

Dr. Kolozsváry László fogszakorvos, implantológus

Több mint 20 éve törekszünk úgy segíteni a betegeinken, ahogy mi magunk szerettük volna annak idején.

Szakterületem az implantológia és a protetika (koronák, hidak, rögzített és kivehető fogsor) és kisebb szájsebészeti beavatkozások. 1987-ben végeztem a SOTE-n. 1996-ig az SE Fogpótlástani Klinikán dolgoztam tanársegédként. Németországban egy évig kutatóként dolgoztam. Rendszeresen veszek részt továbbképzéseken, a legújabb módszerek megismerése céljából különböző nemzetközi konferenciákon (pl. USA).

Fogorvosaink rendszeresen kiemelkedő szintű továbbfejlesztési programokon vesznek részt és előadásokat tartanak.
Betegeink ennek eredményét az első pillanattól kezdve is észrevehetik.

Hogyan tovább?

Kitty és Csilla megválaszolják általános kérdéseit, foglalnak időpontot és segítenek, hogy a legmegfelelőbb orvosi ellátásban legyen része!

Hívjon most