Ortopédia

Időpontok

Köszönjük érdeklődését a Fog-Ház Plussz Klinika iránt.

Ha időpontot szeretne foglalni, kérjük szíveskedjék a 06 26 343-093 telefonszámot hívni, vagy tekintse meg elérhetőségi oldalunkat.

Ortopédiai vizsgálat

Az ortopédiai vizsgálat a mozgásszervrendszer alkotó elemeinek (izületek, izmok, inak, csontok, stb) vizsgálatát jelenti. Az egészséges testtájak vizsgálata általában fájdalmatlan. A sérült, beteg testtáj vizsgálata óhatatlanul okozhat fájdalmat. A korrekt vizsgálat során eljutunk egy feltételezett diagnózishoz, melyet valamilyen képalkotó (UH, MRI, CT, RTG) eljárással megerősíthetünk. Ez képezi a kezelés alapját.

A vizsgálat során nagy segítséget jelent a már korábban végzett vizsgálati eredmények, kórházi zárójelentések megléte.

Dr. Molitorisz Dániel ortopéd traumatológus, gyermektraumatológus

A Magyar Testnevelési Egyetem testnevelő tanári szakán, majd 2003-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán végeztem. Ortopéd-traumatologus szakvizsgát 2010-ben tettem. Az ortopédia-baleseti sebészeten belül a gyermekkori sérülések ellátásra specializálódtam.

2006 óta dolgozom a Péterfy Kórház Baleseti Központjában, a gyermekosztályon. Osztályunkon gyermekkori baleseti sérülések akut ellátását végezzük, valamint gyermekek veleszületett-, szerzett mozgásszervi elváltozásainak kezelése folyik nagy számban.

Az ortopédiai elváltozások kialakulása és a sport több ponton kapcsolódik egymáshoz. Ez ma sajnos gyakran jelenti a rendszeres mozgás-, a sport hiányát, amely a gyermekeknél is jelentős befolyásoló tényezője tartási rendellenességek, későbbi komoly elváltozások kialakulásának.

Kifejezetten vonatkozik ez gerinc tartási rendellenességeire és már kialakult kóros elváltozásaira, valamint a lábboltozat tudatos funkcionális felépítésére.

A már kialakult elváltozások kezelése hosszadalmas, nehéz és sokszor igényel operatív beavatkozást. A még kóros elváltozásnak nem nevezthető, de ilyen irányba mutató kezdeti tünetek jó hatásfokú kezelése kevesebb kényelmetlenséggel jár, jobb eredményességet hoz. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a panaszok nem egyetlen orvos-beteg találkozástól javulhatnak, vagy szűnhetnek meg, hanem tudatosan felépített és vezetett terápiától, fejlesztéstől.

Hogyan tovább?

Kitty és Csilla megválaszolják általános kérdéseit, foglalnak időpontot és segítenek, hogy a legmegfelelőbb orvosi ellátásban legyen része!

Hívjon most